For å søke på våre ledige stillinger må du registrere deg i Webcruiter.

Vi ønsker et brannvesen som reflekterer mangfoldet i samfunnet vi jobber i, og oppfordrer alle til å søke uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, legning eller andre forhold.

Ofte stilte spørsmål

  • Hvilke jobbmuigheter finnes i brannvesenet?

    I brannvesenet finner man et bredt spekter av forskjellige yrker: I beredskapsavdelingen jobber det brannkonstabler og utrykningsledere, mens i forebyggende avdeling jobber det branninspektører og brannforebyggere. I tillegg finnes det mer spesialiserte stillinger innen administrasjon og i ledelsen.

  • Hvordan blir jeg brannkonstabel?

    Vi får innimellom spørsmål fra personer som er nysgjerrige på brannkonstabelyrket. Tradisjonelt har det vært mange veier inn til jobben som brannkonstabel i Brannvesenet Sør. Blant våre heltidsansatte konstabler finner vi blant annet tømrere, elektrikere, rørleggere og mekanikere. Blant våre deltidsmannskaper er yrkesvariasjonen enda større.

    Heltidsstillinger

    Når vi lyser ut heltidsstillinger, ser vi gjerne etter følgene kvalifikasjoner: relevant fagbrev/praksis fra yrkesfag, førerkortklasse BE, CE og kode 160, redningsdykkersertifikat, båtførerbevis, grunnkurs som brannkonstabel, bosted innenfor 4 minutters kjøring til brannstasjonen, må oppfylle fysiske psykiske og medisinske krav til røyk- og kjemikaliedykking og redningsdykking, uttømmende politiattest og tilfredsstillende vandel.

    Deltidsstillinger

    Når vi lyser ut deltidsstillinger ønsker vi gjerne følgende kvalifikasjoner: bosted og arbeidssted innenfor 4 minutters kjøring fra brannstasjonen og førerkort klasse C. Vi krever følgende kvalifikasjoner:  oppfylle fysiske og psykiske samt medisinske krav til røykdykking, godkjennelse fra hovedarbeidsgiver om deltidsstilling i brannvesenet, svømmedyktig, uttømmende politiattest og tilfredsstillende vandel.

    Fagskoleutdanning

    I januar 2024 startet de første studentene på den nye fagskoleutdanningen Brann, redning og samfunnssikkerhet ved Brann- og redningsskolen på Fjelldal i Tjeldsund kommune.

    Etter en toårig grunnutdanning på heltid blir du kvalifisert til å jobbe med beredskap, forebyggende brannvern, og som operatør på nødmeldesentral for brann og redning (110-sentral).

    Les mer om utdanningen her.